Inschrijving geopend

Rouveen maakt zich op voor 24e editie paardenspektakel Handelskeuring
Voorbereidingen in volle gang, inschrijving is geopend

Dinsdagavond 27 juni zal het Kerkplein in Rouveen opnieuw het decor vormen voor de Handelskeuring Rouveen. Een locatie waar dit evenement historisch gezien ‘thuishoort’. De Handelskeuring komt namelijk voort uit een lokaal gebruik. In de tijd dat het paard nog dienst deed op het agrarische bedrijf werden er “paardenmonsteringen” op de Gemeenteweg en Oude Rijksweg gehouden waarbij de plaatselijke eigenaren hun paarden toonden aan voorbijtrekkende handelaren.

De Handelskeuring is een keuring voor rij- en tuigpaarden, zowel volwassen paarden als veulens. De diverse rubrieken worden afgewisseld met ludieke shows. Zoals vorig jaar de Strontbakpulling, een ode aan het mesttransport zoals dat vroeger plaatsvond. Vanaf deze week is de inschrijving voor de verschillende rubrieken geopend. Zowel voor  rij- en tuigpaarden is er een rubriek voor veulens, jongere en oudere paarden. Onder het oog van leken, liefhebbers en kenners zullen de paarden worden gekeurd door een vakkundige jury.

Deelnemers kunnen hun paarden zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk op 12 juni 2023 opgeven. Vanwege de grote belangstelling raadt de organisatie de deelnemers aan om hun paarden tijdig op te geven.  De organisatie hanteert bij de opgave een toelatingsreglement. Opgave kan via het formulier op de website (www.handelskeuring.nl) Voor de rijpaarden is Arie Huisman contactpersoon (tel. 06-27470984, rijpaarden@handelskeuring.nl ), voor de tuigpaarden Teun Lassche (tel. 06-15883342 tuigpaarden@handelskeuring.nl). De toegang is gratis.