Kwaliteitspaarden tijdens Handelskeuring Rouveen

Foto: Arjan Schilperoord

Kampioenslinten voor Hunanita en Heideroos                            

De Handelskeuring Rouveen beleefde afgelopen dinsdag een van de drukst bezochte edities ooit. Halverwege de avond was er geen plekje meer te vinden langs de keuringsbaan. Het publiek werd getrakteerd op kwaliteitsvolle paarden, een optreden van Jumbo de olifant en een heus Kampioenschap “Melk ried`n”.

Kampioenslint voor Hunanita

Bij de driejarige rijpaarden werd Karezzo Solier B (v. Arezzo) op kop geplaatst. Deze merrie, in eigendom van Brals uit Broekhuizen werd door de jury geprezen om haar lengte, uitstraling en goede bewegingen. Bij de oudere rijpaarden werd Hunanita (v. Charisma) van Joop van Wessel uit Zwartebroek op kop geplaatst. Een correcte, goed dravend merrie met een mooi type, aldus juryleden Daan Nanning en Marcel De Boer. Tijdens de kampioenskeuring bij de rjipaarden ging de overwinning naar Hunanita.

Opnieuw winst voor Heideroos

De rubriek voor 2- en 3 jarige tuigpaarden werd gewonnen door de royale, sterk bewegende merrie Kaliena (v. Eebert) van Wout Liezen uit Wanneperveen. Het was niet het enige succes voor Wout Liezen, ook bij de oudere tuigpaarden stond een merrie van hem aan kop. Heideroos (v. Cizandro) werd aan kop geplaatst van deze sterke groep tuigpaarden. Juryleden Robbie en Chantal van Dijk prezen de merrie om haar front en goede bewegingen.

Veulens

De veulenrubrieken worden altijd bijzonder gewaardeerd door het publiek. De prijzen bleven dit jaar binnen de dorpsgrenzen. Rouvener Peter Huisman won met zijn Kyadior HH (v. Casall). “Een compleet en mooi veulen, veel uitstraling, lengte in het lichaam, bloed in de benen, goed in de bewegingen en balans in de galop”, aldus de jury.

Bij de tuigpaardveulens ging de overwinning naar Nexxpresso (v. Cizandro) van Henk Lassche uit Rouveen. De jury had een zware dobber aan deze rubriek maar koos uiteindelijk toch voor dit veulen boven het hengstveulen Neon (v. Bocellies Matteo) van Seinen uit Punthorst. Nexxpresso werd door de jury beschouwd als een bijzonder tuigtypisch veulen met zeer veel ras en uitstraling.

Beste monsterknechten

Bij de Handelskeuring is de presentatie van  het paard van groot belang en de monsterknecht heeft daarin een zware en belangrijke taak. Beste monsterknecht bij de rijpaarden was Roel Harke en bij de tuigpaarden ging deze prijs naar Arie van Wijhe. De prijs voor het beste getoiletteerde rijpaard ging naar Atos (v. Adagio de Talma) van Dozeman uit Staphorst. Interlieni RSH (v. Unieko) in eigendom van Mulder uit Abcoude en gepresenteerd door Ritsma Show Horse werd verkozen tot het beste getoiletteerde tuigpaard.

Kampioenschap “Melk ried`n”.

Ter gelegenheid van het feit dat de melkbus 20 jaar geleden uit het straatbeeld van Rouveen is verdwenen werd een kampioenschap “Melk ried’n” gehouden. Vier teams ondergingen een uiterste krachtsinspanning om zoveel melkbussen op de wagen te laden. Het team van Jeroen Kuiper, Jari Trompetter en Lars Boldewijn won na een bloedstollende finale het kampioenschap.

Jumbo de olifant

De afgelopen week leefde Rouveen in spanning toe naar de Handelskeuring. De komst van Jumbo was immers aangekondigd. De ene helft van het dorp verwachtte de komst van de bekende supermarktketen, de andere helft een heuse olifant. De ontlading was dan ook groot toen Jumbo de baan betrad. Geen echte olifant, maar een exemplaar op vier benen en een slurf van pluche. Twee steltenlopers verkleed in een reuzen-olifantenpak maakten deze zonnige zomeravond nog vrolijker.

 

Foto`s Yorben de Lange (YDL FOTOGRAFIE)