Lambertus Huckriede en Egbert Schep jury in Rouveen

Erkende vakmensen uit sport en fokkerij jureren de 20e handelskeuring.

De organisatie van de Handelskeuring Rouveen vraagt ieder jaar een gelegenheidsjury. Altijd zijn dat bekende mensen uit de hippische sport en fokkerij. Fokker en handelaar Egbert Schep uit Tull en ‘t Waal gaat de rijpaarden op rij zetten. Trainer en concoursrijder Lambertus Huckriede uit Usselo de tuigpaarden. Met 20 jaar Handelskeuring heeft deze jubileum editie dit jaar een eerste generatie overleefd. Om dit extra kleur te geven wordt samengewerkt met de talentvolle en leergierige fokkers van het JongKWPN. Twee van hen jureren mee met de 2 ervaren vakmensen. Hiermee wil de organisatie hun steentje bijdragen om de jonge fokkers bij de fokkerij van de toekomst te betrekken.

Binnen de aangespannen sport is Lambertus Huckriede de meest winnende concoursrijder aller tijden. Vele kampioenschappen prijken al op zijn erelijst. Van jongs af aan is hij al actief in de paardensport. Hoe gaat hij met zijn kennis, ervaring en kritische houding de tuigpaardrubrieken beoordelen? Waar let hij met name op bij een tuigpaard dat voor hem staat? Hij zal tijdens de Rouveense keuring op de straat bijgestaan worden door JongKWPN-er Judy Leeuwis.

Binnen de rijpaardfokkerij en -handel is Egbert Schep al decennialang een zeer bekende naam. Grote nationale en internationale successen in handel en fokkerij wist hij al te behalen. Ook in deze regio doet hij veel handel. Veelal gaan de paarden via zijn verhandeling naar topruiters in het buitenland. Wat maakt in de ogen van Egbert Schep een rijpaard geschikt voor de hoogste springsport, dressuursport of fokkerij? Hij zal tijdens de keuring bijgestaan worden door JongKWPN-er Ginouque Schuurmans.

De Handelskeuring vindt voor de 20e keer plaats. Dinsdagavond 27 juni om 18.30 uur komt het eerste paard de ring binnen midden op het Kerkplein en de oude Rijksweg in Rouveen. Al vanaf het ontstaan is Bert de Ruiter de speaker. Hij zal ook deze editie weer van enthousiast commentaar voorzien. Spectaculaire shownummers zullen ook dit jaar niet ontbreken. De toegang tot de Handelskeuring is gratis. Meer informatie is te verkrijgen via www.handelskeuring.nl.