Top-trampolinespringers tijdens Handelskeuring Rouveen

Georgische acrobaten boven Kerkplein Rouveen

Inmiddels zijn ze een vertrouwd beeld langs de streek van Rouveen en Staphorst. De groen of blauw omrande trampolines als onvermoeibaar speeltoestel voor kinderen. Stuiterende kinderen die met het grootste gemak de meest halsbrekende toeren uithalen.

Een acrobatische trampolineact stond al jaren op het verlanglijstje van de Stichting Handelskeuring Rouveen, die elk jaar haar uiterste best doet om het programma te onderbreken met een spectaculaire show. Tot dit jaar was een trampolineact niet mogelijk vanwege de grote eik op het Kerkplein. Het risico was te groot om te blijven in hangen in één van de takken van de eik. Nu de eik is geveld kan het luchtruim vrij gegeven worden. Twee van oorsprong Georgische acrobaten, met jarenlange ervaring in het circus, zullen een werkelijk spectaculaire, maar ook humoristische act verzorgen. Nog niet eerder werden er acrobaten op deze wijze over het Kerkplein gekatapulteerd.

De Handelskeuring in Rouveen staat garant voor ludieke en spraakmakende acts. Het drie uur durende programma met rijpaarden, tuigpaarden en veulens wordt afgewisseld met entertainment. Tijdens eerdere edities passeerden een Boerenmissverkiezing, Jinnegiesmarkt en Ganzenfanfare de revue. Vorig jaar werd een Kampioenschap Koe`n Verbreng`n (koeien drijven) georganiseerd. Een reeks ludieke acts met een knipoog naar de actualiteit.

Het trampolinespringen is uitgevonden op de Noordpool door de Eskimo`s. De Eskimo`s spanden dierenhuiden tussen 4 palen, waarop vervolgens werd gesprongen om verder te kunnen kijken over het poollandschap. Na de uitvinding van de verrekijker is het trampolinespringen niet verdwenen maar uitgegroeid tot een inmiddels Olympische sport.

De Handelskeuring vindt plaats op dinsdagavond 27 juni op het Kerkplein in Rouveen. De aanvang is om 18.30 uur. Vanaf 18.00 uur is er voor de kinderen is er, als opening van de Munnikenweek, een circusprogramma van Circus Harrie Harrewar. De toegang is gratis. Meer info op www.handelskeuring.nl